Wat is het internet?

Heb je ooit de vraag gesteld; wat is internet precies? De meesten van jullie weten al hoe het internet te gebruiken, maar kunnen niet echt uitleggen hoe het werkt.

Wat is precies het internet?

Het internet is een dynamisch proces waarbij een bepaalde computer of een mobiel apparaat wordt verbonden met andere computers verspreid over de hele wereld om communicatie tussen mensen mogelijk te maken. Dit is gemakkelijk te begrijpen! Er bestaat een soort verbinding waarmee computers over de hele wereld een wereldwijd netwerk kunnen vormen waarmee berichten over lange afstanden kunnen worden uitgewisseld, zolang mensen bereid zijn om zich als abonnees bij het netwerk aan te sluiten.

Het internet is als een georganiseerde chaos, die bestaat om uw dagelijkse offline ervaringen uit te breiden door u te linken met berichten die andere mensen die mogelijk ver van u wonen, beschikbaar hebben gemaakt via de webpagina’s van websites. We verwezen bewust naar het internet als een georganiseerde chaos, vanwege de omvang en complexiteit van de verbindingen die het met zich meebrengt. Ondanks de complexe aard ervan, worden internetverbindingen mogelijk gemaakt door het naleven van strenge regels die in de volksmond internetprotocol (IP) worden genoemd door internettechnologen.

Hoe werkt het internet?

Het internet werkt net als de dagelijkse telefoongesprekken die u maakt, waarbij u één telefoonapparaat gebruikt om verbinding te maken met een ander telefoonapparaat via de diensten van een netwerkprovider. Op dezelfde manier maakt internet, met behulp van een computer of een mobiel apparaat, verbinding met een andere computer via de inspanningen van een internetprovider (ISP).

Als u begrijpt wat internet is en hoe het werkt, is het noodzakelijk om te begrijpen wat er precies op het internet gebeurt, namelijk hoe mensen internet gebruiken in hun voordeel.

Hoe gebruiken mensen internet?

Op basis van je persoonlijke ervaringen ben je het eenvoudig met me eens dat mensen internet op de volgende manieren gebruiken:

Informatie verkrijgen: tegenwoordig gebruiken mensen het internet om specifieke informatie te vinden die zij wensen, bijvoorbeeld in de vorm van nieuwsupdates, blogposts, onderzoeksresultaten, foto’s, biografieën, How-to-do artikelen etc.

Entertainment zoeken: er zijn miljoenen coole en grappige dingen, inspirerende berichten, muziek, films en andere interessante materialen op internet die de menselijke geest helpen ontspannen, verfrissen en stimuleren. Via internet kunnen deze materialen goedkoop worden verkregen.

In contact blijven met vrienden, familieleden, klanten en partners: het internet tart de beperkingen van ruimte en tijd om mensen, die van elkaar gescheiden zijn door afstand, in nauwe persoonlijke communicatie met elkaar te houden.

Geld verdienen: internet heeft de potentie om te dienen als een marketinginstrument voor het samenbrengen van product- en serviceproviders en hun doelgroep (di degenen die hun marktaanbod nodig hebben) zodat uitwisselingsprocessen kunnen plaatsvinden. Dit betekent dat internet marketeers kan helpen om met hun doelgebruikers om te gaan zodat geld kan worden ingewisseld voor het genot van specifieke producten en diensten die voldoen aan menselijke behoeften.
Websites maken allerlei soorten inhoud beschikbaar voor gebruik, via internet, voor degenen die het nodig hebben.