Blog

Waarom je altijd jouw website moet laten onderhouden

Je hebt een nieuwe website en kan er volop van genieten. Laat de klanten maar online binnenstromen. Helaas zal dit gemak niet voor altijd duren, een website heeft onderhoud en updates nodig. Is dat echt noodzakelijk, ja helaas wel. Wij vertellen je graag het belang van een website onderhouden.

Jouw website wordt op ten duur oud

De online wereld ontwikkelt snel, dit klinkt je waarschijnlijk niet onbekend in de oren. Dit komt door de regelmatige updates van plugins of bijvoorbeeld jouw standaard template. Deze updates worden gemaakt vanwege één belangrijke reden; veiligheid. Doe je deze updates niet, dan wordt jouw website gevoelig voor hackers.

Een bijkomend nadeel van een oude website is dat jouw concurrentie online op jou voor gaat lopen. Google ziet dit ook en zal jouw concurrent boven jouw website plaatsen in de ranking. Google wilt haar gebruikers echter de beste suggesties geven, hier hoort ook veiligheid bij.

Hoe weet je dat jouw website onderhouden moet worden?

Hierbij een aantal tekenen dat jouw website aan een onderhoudsbeurt toe is.

Het webdesign is niet responsive

Een website moet er zowel op desktop als mobiel of tablet goed uitzien. Dit is tegenwoordig simpelweg een vereiste.

Het bouncepercentage is hoog

Het bouncepercentage geeft aan hoeveel procent van de paginabezoekers direct na het zien van deze pagina de website verlaten. Zij zijn dus op deze pagina binnengekomen en hebben deze direct weer weggeklikt. Is dit percentage te hoog, dan weet Google dat bezoekers jouw pagina en dus ook website niet waarderen. Drie keer raden wat Google vervolgens met jouw website doet. Juist ja, je zakt in posities.

Je hebt oude content

Heb jij content van drie jaar geleden dat momenteel niet meer van toepassing is? Of is het zo oud dat niemand dat blogartikel meer leest? Weg ermee of updaten die handel! Dode pagina’s zijn slecht voor de website en online vindbaarheid. Zorg dat jouw CMS het mogelijk maakt om content snel en eenvoudig aan te passen.

Oud webdesign

Met de komst van de smartphones is het visuele aspect nog belangrijker geworden. Voldoet jouw design aan de laatste trends en verwachtingen?

Heeft jouw website achterstallig onderhoud, werken alle functies niet naar behoren of heb jij wensen die momenteel niet mogelijk zijn. Laat je website checken en onderhouden daar een website specialist