Blog

In 3 stappen klaar voor de cloud

Wil jij met je bedrijf gebruik maken van de cloud maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Maak je bedrijf cloud ready met deze stappen en begin gelijk met je data online zetten. Want je moet als bedrijf natuurlijk niet achterliggen en cloud diensten zijn de toekomst binnen bedrijven.

 

Hoe cloud ready is je bedrijf?

Hoe groot is uw organisatie? Kleinere​ o​rganisaties beschikkte vroeger over het algemeen niet over de financiële middelen om een private cloud-omgeving op te tuigen, dit is vaak vroeger alleen weggelegd voor grote organisaties. Tegenwoordig is dit niet meer zo en zijn er goedkopere cloud oplossingen voor ook kleinere bedrijven.

 

Hoeveel locaties heeft uw organisatie? De manier​ waarop de locaties van uw organisatie zijn gestructureerd is van grote invloed op uw keuzes betreffende de invull​ing van uw cloud-strategie. Met veel locaties over verschillende landen gaat uw voorkeur hoogstwaarschijnlijk uit naar een gecentraliseerde omgeving die enerzijds overal toegankelijk is en anderzijds gemakkelijk te managen is.

 

Welke cloud dienst moet je kiezen?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende cloud diensten waar je uit kunt kiezen als bedrijf. Je moet goed kijken welke dienst er het beste bij je bedrijf past qua budget en service. Je moet de tijd nemen voordat je begint aan je bestanden in de cloud te zetten. Maar tegenwoordig is het wel verstandig om online werken in de cloud, omdat het dus sneller en makkelijker is. Tegenwoordig is de cloud ook zeer goed beveiligd dus je hoeft niet bang te zijn dat je bestand gestolen worden.