Blog

ICT uitbesteden of zelf doen?

ICT wordt alsmaar belangrijker binnen organisaties, maar er zijn nog heel wat bedrijven die de ICT niet heel hoog op hun prioriteitenlijst hebben staan. Wanneer jouw bedrijf de ICT ook niet zien als kernfunctie zou je jezelf de vraag kunnen stellen: is het misschien verstandig om het ICT-beheer uit te gaan besteden? In dit artikel wordt er informatie gegeven waarmee jij een afgewogen besluit kunt nemen. 

Redenen om ICT uit te besteden

Er zijn veel redenen waarom sommige bedrijven hun ICT uitbesteden. De eerste reden is dat ICT steeds complexer wordt. Het up-to-date blijven van al deze ICT kennis kost steeds meer tijd en heeft jouw personeel überhaupt wel tijd om dit naast zijn of haar functie nog erbij te doen? Wanneer je ervoor kiest om ICT niet uit te besteden, zal de werkdruk bij jouw personeel toe nemen en hierdoor liggen fouten op de loer. Hier heb je allemaal geen last van op het moment dat je de ICT uitbesteed aan DvD-ICT.

De voordelen van de ICT zelf beheren

ICT-beheer binnen de organisatie laten onderhouden, heeft wat voordelen. Met de juiste opleidingen en trainingen kun je jouw personeel gespecialiseerde kennis geven die specifiek te maken hebt met de ICT-systemen en -omgeving van jouw bedrijf. Dit kan ervoor zorgen dat je efficiënter kunt werken op het gebied van ICT. Ook zal er ,wanneer er problemen zijn, sneller worden gereageerd. Je hoeft in deze situatie niet te wachten op een extern ICT- bedrijf. 

De voordelen van het uitbesteden van ICT

Het uitbesteden van ICT brengt voordelen met zich mee. De ICT wordt namelijk door een professional gedaan, zonder dat je hier extra mensen voor hoeft aan te nemen, in te werken of op te leiden. Je krijgt meer flexibiliteit om de capaciteit aan de situatie aan te passen. Wanneer je de ICT uitbesteedt, weet je hoeveel je elke maand kwijt bent en wordt je niet verrast door onverwachte extra kosten. 

Waar kiezen de meeste bedrijven voor?

In de praktijk zien we veel mengvormen waarbij in eerste instantie een deel van het ICT-beheer wordt uitbesteed. Vaak worden er bepaalde dingen uitbesteed die lastig zijn en de organisatie leert dan van het ICT-bedrijf. Je kunt het zien als een soort samenwerking tussen het bedrijf en het ICT-bedrijf.