Blog

Hoe een webdesigner je helpt met meer conversies

Heb jij een webshop? Dan is het voor jou belangrijk om zo veel mogelijk conversies te genereren. Een webdesigner helpt jou daar op verschillende manieren bij. Welke manieren dat precies zijn vertellen wij je hieronder in dit artikel.

Knoppen

Er zitten verschillende knoppen op je website. Bijvoorbeeld een knop waarmee je producten in je winkelmandje kan plaatsen of een knop om te bestellen. Een webdesigner zorgt ervoor dat deze er mooi uitzien en in de juiste kleur zijn, zodat ze aantrekkelijker zijn voor de klant om op te klikken. Daardoor behaal je meer conversies.

Kleuren

Bij het vorige stukje werd de kleur van de knoppen al even genoemd. Echter houdt een webdesigner zich bezig met de kleuren van de gehele website. Daarbij wordt rekening gehouden met de huisstijl zodat het bij je merk past. De kleuren worden zodanig op elkaar afgestemd dat je een professionele website hebt die er mooi uitziet. Er wordt bijvoorbeeld ook bepaald welke kleur een knop moet hebben die korting aangeeft. Het is namelijk handig als deze knop eruit springt maar de precieze kleur moet ook bij de website passen. Dit lost een webdesigner voor je op omdat hij veel ervaring heeft. Hij weet welke kleuren bij elkaar passen en ervoor zorgen dat de gebruiker van de website weet waar hij moet zijn.

Categorie

Een webdesigner zorgt eveneens voor meer conversies door de website op een logische manier in te delen. Een professionele website laten maken heeft namelijk veel technische aspecten. Een webdesigner heeft inzicht in de manier waarop verschillende categorieën het best kunnen worden ingedeeld. Op die manier help je de bezoeker van je website snel te vinden waarnaar hij op zoek is.

Snelheid

Snelheid is een belangrijk aspect van je website. Als een bezoeker lang moet wachten voordat een pagina is geladen zal hij sneller afzien van de aankoop. Dat is niet gunstig en een webdesigner zorgt ervoor dat de website snel is en vaak ook dat hij snel blijft. Een webdesigner kan namelijk ook het onderhoud van je website doen waardoor je geen risico loopt dat je website ineens uit de lucht is of steeds weer trager wordt. In zo’n geval zit de webdesigner er bovenop en is het probleem snel verholpen.

Gebruikersgemak

Waar het eigenlijk allemaal op neerkomt is dat een webdesigner je helpt bij het gebruikersgemak van je website. Door al deze aspecten maak je het de bezoeker makkelijk om te vinden waar hij naar zoekt. Ook zorgt een professioneel ogende website ervoor dat de klant het vertrouwt. Daarnaast draagt een mooie snelle website bij aan de overzichtelijkheid.

Een ander groot voordeel van een goede website is dat je mede hierdoor beter gewaardeerd wordt door Google en daardoor hoger in de zoekresultaten komt te staan. Zeker anno 2019 weegt Google het gebruikersgemak zwaar mee in de rating. Als meer mensen jouw website op Google vinden heb je dus meer bezoekers en met een mooie website zijn zij sneller geneigd over te gaan tot conversies. Een webdesigner inschakelen en een professionele website laten maken is dus geen slecht idee voor webshop eigenaren.