Blog

Het internet door al de jaren heen 

Internet bestaat inmiddels al een tijdje. Sinds 1991 was het internet toegankelijk voor wetenschappers en studenten. Aan het begin was het niet zo populair. Veel mensen dachten: wat heb ik hier nou aan? Inmiddels zijn de tijden veranderd. Het internet is niet meer weg te denken. Als het internet wereldwijd plat ligt dan zou letterlijk heel de wereld ook plat liggen. In dit artikel ga ik je vertellen hoe het internet in al die jaren is geëvalueerd. 

1991

Sinds 1991 is de allereerste website bereikbaar voor iedereen. Dit is natuurlijk een prachtig moment. De allereerste website bestond uit een simpele witte pagina met wat regels tekst erop. Als je op een titel klikt wordt je doorverwezen naar een andere pagina. Op deze pagina is er een uitgebreidere informatie te vinden.  

2002

Inmiddels al ruim 15 jaar geleden is de eerste smartphone met snel mobiel internet gelanceerd. Een mobiele telefoon of een computer met snel internet is nu niet meer weg te denken. Veel bedrijven maken gebruik van een smartphone of laptop van de zaak. Super handig dus! Het probleem is wel dat het internet vaak langzamer wordt omdat er zoveel apparaten gebruik maken van het internet. Heel bedrijven stappen daarom vaak over naar zakelijk glasvezel. Dit internet is momenteel een van de snelste internet mogelijkheden voor bedrijven. Heb jij een bedrijf en wil je ook zakelijk glasvezel? Vraag dan snel een glasvezel offerte aan. 

2009 

Je kent het vast wel: MSN! MSN was in 2009 een van de populairste chat platformen op het internet. Wie heeft er nou niet op MSN gechat? Berichtjes sturen zoals: wdj, hv, wjnmk en xxx. Ja die code woorden ken je vast nog wel. Wat mis ik die tijden zeg! In 2009 is ook WhatsApp opgericht. Wie kent WhatsApp nou niet? Dagelijks maakt bijna iedereen wel gebruik van WhatsApp. WhatsApp heeft maandelijks zelfs meer dan een miljard actieve gebruikers. Via deze app kan je foto’s en videos naar elkaar sturen. Het is zelfs mogelijk om je eigen GPS locatie met iemand te delen. 

Het internet is momenteel niet meer weg te denken. Veel mensen kunnen niet meer zonder internet. Internet redt onze wereld. Helaas zijn er ook veel nadelen van het internet. Zaken zoals internet pesten en hacken. De tip die ik graag met jullie wil meegeven is wees voorzichtig op het internet. Vertrouw niet iedereen op het internet!