Blog

Fulfilment oplossingen

Veel vrouwen en mannen willen tegenwoordig graag voor zichzelf beginnen. Het aantal eenmanszaken groeit. Mannen doen dat vooral als een klusbedrijf. Ze leveren werkzaamheden vaak in het vakgebied waarin ze werkzaam zijn geweest. Er zijn ook veel mannen die een klusbedrijf beginnen en alle werkzaamheden aanpakken die ze kunnen krijgen.

Vrouwen starten vaak een webshop waarop ze artikelen aanbieden die gekocht kunnen worden. Voordat je echter een webshop begint, is het belangrijk dat je eerst alle voor- en nadelen goed op een rijtje zet. Je moet voor jezelf ervan overtuigd zijn dat dit soort werk echt iets voor jou is. Het is, vooral in het begin, dag en nacht werken. Je zult eerst een goede webshop moeten maken waarop je de producten plaatst die gekocht kunnen worden. In het begin zal je dat nog wel bij kunnen houden. Wanneer er namelijk producten bij je gekocht worden, moet je ze inpakken, adresseren en opsturen. Dat moet allemaal snel gebeuren, omdat een klant die een product besteld het de andere dag in huis wilt hebben. Is dat niet het geval dan zal deze klant hoogstwaarschijnlijk niet meer via je webshop nog wat bestellen. Daarnaast moet je ook de teruggestuurde producten weer ontvangen en moet je je boekhouding bijhouden. Je moet ook de ruimte hebben om de producten op te slaan.

Een e-commerce fulfilment servicebedrijf
Wanneer je succes hebt, kom je op een punt dat je te veel werk krijgt. Het werk groeit je boven je hoofd. Dan is samenwerking met een e-commerce fulfilment servicebedrijf de oplossing. Je moet een vertrouwd bedrijf nemen en voordat je gaat samenwerken, moet er een contract worden opgesteld die door beiden ondertekend wordt. Een e-commerce fulfilment servicebedrijf neemt alle logistieke werkzaamheden van je over. Ze zorgen voor de voorraad, opslag van de producten, verzenden van bestellingen en het terugontvangen van artikelen die door de klant worden teruggestuurd. Zodra er een overeenstemming is, wordt de webshop gekoppeld aan het net van het e-commerce fulfilment servicebedrijf Hageman.nl. Wanneer er een bestelling wordt gedaan via je webshop, ziet dat ook het servicebedrijf. Zij pakken dan het product in, adresseren het en sturen het op. Hierdoor zal de klant, die het product heeft besteld, het de andere dag in huis hebben. Je kunt ook zien wat er is verstuurd en eventueel wordt teruggestuurd. Wat er met de teruggestuurde producten moet worden gedaan, gaat men te werk zoals dat is afgesproken. Soms kan het nog worden verkocht met een flinke korting. Je verkoop zal aanzienlijk toe kunnen nemen. De klanten kunnen nu 24/7 de producten bestellen.

Minder werk
Doordat alle logistieke handelingen van je over zijn genomen, heb je meer vrije tijd. Deze tijd kun je gebruiken om je webshop bij te houden. Er moeten regelmatig nieuwe producten aan worden toegevoegd en verwijderd. Voordat je een product verwijderd, moet je eerst nagaan wat er eventueel nog op voorraad is. Je hebt nu ook tijd om te kijken wat je concurrenten doen. Je moet weten waarvoor ze de producten verkopen, zodat je zeer goed kunt blijven concurreren. Je hebt nu ook de tijd om je boekhouding goed bij te houden en je houdt vrije tijd over om leuke dingen te doen. Er is meer in het leven dan alleen maar werken. Dat kan wanneer je met een e-commerce fulfilment servicebedrijf in zee gaat.
Bron: Softwaremagazine.nl