Blog

Een eigen webshop beginnen, hoe doe je dat?

De kans is groot dat een eigen webshop beginnen al erg lang een droom van je is. En nu is het eindelijk zo ver: je gaat beginnen met je eigen webshop. Maar waar begin je? En wat kan je verwachten? In het begin moet je niet te veel verwachten van de inkomsten. Je zal niet binnen een paar dagen verkeer op je website hebben en op nummer 1 staan in Google. Hierom is het belangrijk dat je realistische doelen voor jezelf stelt en niet alles opgeeft voor je webshop.

Een goede basis

Er wordt niet voor niks gezegd: een goede voorbereiding is het halve werk. Je kan niet zomaar een webshop uit je mouw toveren. Hier zit veel meer achter dan je in eerste instantie denkt. Wat je wil verkopen heb je al voor ogen. Kijk eens bij concurrenten hoe hun webshop er uit ziet en wat je ook zo zou willen of wat je juist anders wilt. Je kan een webshop opstarten met bijvoorbeeld WordPress, maar je kan ook een webshop op maat laten maken. Dan is namelijk alles mogelijk. Probeer in ieder geval voor jezelf inzichtelijk te hebben wat je precies gaat verkopen en welke varianten daar van zijn.

Vraag hulp

Waarschijnlijk heb je wel iemand in je omgeving die in de online marketing wereld werkt of misschien zelf wel een website of webshop heeft. Diegene wil je vast wel helpen met brainstormen over hoe jij het beste jouw website kan indelen. Je moet bijvoorbeeld ook denken aan de domeinnaam. Dit is misschien wel één van de belangrijkste beslissingen die je moet maken voor je webshop. Jouw merk- of productnaam zal waarschijnlijk ook terugkomen in de domeinnaam van je website.

Bekijk de mogelijkheden

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor het opzetten van een webshop. Je kan kiezen voor een standaard template, maar je kan dus ook een systeem op maat laten maken. Tevens kan je alles zelf doen (als je hier genoeg kennis voor hebt) maar je kan het ook uitbesteden aan een bureau. Dit is compleet afhankelijk van het budget. Wanneer je er voor kiest om het uit te besteden kan dit je erg veel geld gaan kosten maar dan weet je wel zeker dat je een goede basis hebt.