Blog

Digital Signage, de moderne manier van interne communicatie

Narrowcasting, ook wel Digital Signage genoemd, is een moderne en vrij nieuwe vorm van communicatie binnen een bedrijf. Het is het verspreiden van informatie door middel van digitale schermen. Het is bij wijze van spreken de vervanger van posters en flyers. Toch zijn er wel een aantal verschillen. Een voorbeeld van zo`n verschil is dat het niet alleen visueel kan, maar ook door middel van geluid.

Handig om te weten bij gebruik van Narrowcasting

Als je intern informatie wil gaan verspreiden met Digital Signage, let dan vooral goed op bij de materialen die ingezet worden. Een scherm met dit doeleinde zal voor een lange tijd aan staan en daarom ook gevoelig zijn voor hoge temperaturen die de levensduur van het scherm behoorlijk kunnen aantasten.

Dit is een van de redenen waarom je moet letten op materiaal, maar ook op de locatie van het scherm. De locatie is ook belangrijk voor de opvallendheid. Je wil natuurlijk dat iedereen de informatie binnenkrijgt. Ook moet je goed plannen welke informatie op welk moment komt. In tegenstelling tot een poster kan een scherm wel verschillende informatiepunten laten zien.

Zoals bij de meeste dingen speelt geld ook hier een grote rol. Digital signage kan namelijk best duur zijn. De materialen kunnen onnodige software geïnstalleerd hebben, die de prijs alleen maar laten stijgen en geen meerwaarde bied. Bedenk daarom eerst welke functies er nodig zijn en ga daarna inkopen.

Toepassingen van Digital signage

Digital signage kan in een heleboel sectoren en/of bedrijfstakken toegepast worden. In het onderwijs bijvoorbeeld. De meeste scholen hebben tegenwoordig een groot arsenaal aan computers. Het team dat de ICT beheert kan een plaatje of ander bericht op het bureaublad plaatsen en vrijwel elke leerling zal het zien.

Ook in de zorg kan narrowcasting toegepast worden. Dit gebeurt met name in wachtkamers, want patiënten moeten soms erg lang wachten. Dan worden medische feiten en tips getoond, zodat de mensen een idee hebben van wat ze te wachten staat.

Narrowcasting software

Alle berichten die op de schermen verschijnen, komen daar natuurlijk niet vanzelf. Daarvoor wordt software ingezet. De functie van deze software is allereerst een opslagplaats voor alle berichten. Een goede narrowcasting software kan vanuit een punt meerdere schermen aansturen. Dan kan ook op elk scherm een verschillend bericht afgespeeld worden. Met de software kan je zogeheten loops creëren. Een loop zorgt ervoor dat een serie foto`s of andere berichten achter elkaar afgespeeld worden. Als de serie dan afgelopen is, begint hij weer vanaf het begin.