Blog

4 manieren om het imago van je bedrijf te verbeteren

Terwijl internationale ondernemingen decennia lang hard hebben gewerkt om een succesvolle onderneming op te bouwen, komen er de laatste jaren innovatieve nieuwe ondernemers opdraven die alle aandacht opeisen. Denk aan bedrijven als Google, Amazon, Facebook of het Chinese bedrijf Alibaba. Allemaal bedrijven die ingespeeld hebben op de mogelijkheden van het internet, en ondertussen zelf ook moeten vernieuwen om relevant te blijven.

Om het imago van een bedrijf te verbeteren heb je geen miljoenen euro’s nodig, al helpt dat uiteraard wel. Je moet slim inspelen op huidige trends zoals VR en AR development. Daarmee laat je zien dat jouw bedrijf niet is blijven steken in het vorige millennium, maar voorop staat en verder denkt. Hier zijn 4 manieren om het imago van je bedrijf te verbeteren, waarbij je kunt rekenen op de vooruitziende blik van een augmented reality developer en een AR spreker.

1. Inspelen op nieuwe trends

De supermarkten liggen vol met producten die ‘vernieuwd’ zijn, met een ‘betere formule’ of alleen maar met een nieuw etiket. Geen enkel bedrijf kan het zich veroorloven om in het verleden te blijven steken. Nintendo maakte vroeger speelkaarten, tot ze de videogame industrie ontdekten. Je kunt het imago van je bedrijf verbeteren door in te spelen op nieuwe trends, zonder als een wanhopige opa krampachtig hip te doen. Veel traditionele sectoren lenen zich uitstekend voor nieuwe trends zoals AR development, denk maar aan de make-up app waarmee je lipstick via het scherm van je smartphone kunt testen. Het product is niet veranderd, de manier om het bij de klant te brengen wel.

Waarom kiezen voor augmented reality?

Virtual reality en augmented reality zijn twee nieuwe vormen van marketing en promotie die momenteel erg in trek zijn. Hoewel er raakvlakken zijn, bestaan er ook grote verschillen tussen VR en AR development. Het voordeel van een augmented reality developer inschakelen wanneer je aan het imago van de organisatie werkt, is het grote aantal apparaten dat hier standaard mee overweg kan. Vrijwel iedere smartphone en tablet wereldwijd is geschikt voor deze technologie, het vergt voor de consument niet meer dan een app installeren. Je kunt er ook een zeer brede doelgroep mee bereiken; standaard AR development is geschikt voor een mobiele app, en je schakelt een Hololens developer in voor zakelijk gebruik en presentaties voor stakeholders.

2. Een AR lezing organiseren

Om het imago van je bedrijf op te poetsen, moeten de werknemers wel begrijpen waar je mee bezig bent. Daarom is het verstandig om eerst een AR lezing te organiseren. Daarmee wordt direct duidelijk wat er zoal mogelijk is met deze technologie, hoe dit aansluit op de doelstellingen van de organisatie, en welke ideeën werknemers aan kunnen dragen om dit in te passen bij het karakter van het bedrijf. Daarbij worden alle facetten van de technologie bekeken, voor zowel intern als extern gebruik.

Heb je een professionele AR spreker nodig?

Je kunt een iPhone nemen en enkele apps die werken op basis van ARKit downloaden. Zo kun je direct augmented reality apps bekijken, maar dat staat niet gelijk aan begrijpen. Een AR spreker is een insider die niet alleen weet hoe deze technologie werkt, maar dit ook kan vertalen naar de outsider. Op basis van de doelstellingen die de bedrijfsleiding voor ogen heeft zal een AR lezing op maat worden samengesteld.

3. Een augmented reality developer inschakelen

Het kwartje is gevallen binnen het bedrijf, er is flink gebrainstormd over de mogelijkheden. Dan wordt het tijd om er een augmented reality developer bij te halen, dat is een software development team dat overweg kan met de ‘toegevoegde realiteit’. Echt en virtueel wordt samengebracht via technologie.

Hoe werkt AR development?

Er wordt onderscheid gemaakt tussen ‘eenvoudige’ AR development met standaard smartphone technologie, en ‘mixed reality’ oplossingen op basis van speciale hardware. In het tweede geval zul je een HoloLens developer moeten inschakelen, deze manier van ontwikkelen werkt namelijk niet met ARKit en ARCore, de standaard ontwikkelplatforms voor mobiele AR apps. Laat je door de augmented reality developer adviseren over de verschillende mogelijkheden.

4. Een augmented reality app lanceren

De primaire doelstelling van al deze stappen is het bedrijfsimago te verbeteren, dat betekent ook openheid van zaken. Laat zien dat je bezig bent met AR development, deel foto’s van de AR lezing waar je personeel met de apparatuur in de weer ziet, en betrek stakeholders of externe contacten bij het proces. Je ziet niet voor niets Mark Zuckerberg of Tim Cook met AR brilletjes op foto’s. Daarmee geef je het signaal dat je werkt aan de toekomst van het bedrijf, en niet rust op de prestaties in het verleden. Uiteindelijk zul je een AR app lanceren die daadwerkelijk iets substantieels toevoegt aan het merk, maar vergeet zeker niet om het proces te delen.

Ook een sterk merk moet zich blijven vernieuwen, met AR development versterk je het imago van ieder bedrijf.